• Kiskavicsok magánóvoda és fejlesztő központ: 2010 szeptemberében megnyitottuk óvodánkat, ahová szeretettel várunk minden kisgyermeket 2,5 éves kortól | E-mail: kiskavicsok@gmail.com
 • Korcsolya oktatás óvódásoknak

  Óvodánk elsődleges célja az hogy, megszerettessük a kicsikkel a korcsolyázást és elsajátíthassák a korcsolya alapjait. Óvodáskorú kisgyermekeink életre szóló élményeket szerezhetnek a korcsolyázás által. Ez a méltán népszerű téli sport különleges fejlődési lehetőségeket rejt magában:  mozgáskoordináció fejlődésével együtt nő az  önértékelés, fejlettebbek lesznek a szocializációs és kommunikációs készségeik, a mozgás egésze kihat az intelligencia természetes  fejlődésére is.

  Kifejezetten jó mozgáskoordinációra lehet szert tenni a korcsolya tanulása során, így a korcsolyázni tanuló gyerekek a jövőben, más sportágakban is jól megállják a helyüket.  A koncentráció képességre eleve szükség is van hozzá,  ezt is kiválóan fejleszti a korcsolya. Az a gyermek, aki megtanul a testére és magára figyelni az később a tanulásban is képes lesz erre a kialakult koncentrációs képességre támaszkodni.   Az egyensúlyérzéket mindenképpen fejleszti és még ruganyosságot is ad. Aztán aki megtanul korcsolyázni minden egyensúlyi feladatban ügyesebb lesz.

  Korcsolya oktatás óvódásoknak: az ovisokra nagyon  jellemző még, hogy nem  félnek az eséstől, ez óriási előny a nagyobbakkal szemben, akik akár felnőttként szeretnék megtanulni a korcsolyázás alapjait.  Az óvodás korban elsajátított mozgások felnőtt korban is  megmaradnak. Korcsolyázás  gyors sikerélményt nyújthat a gyermekek számára. Óvodás korban a sportokat leggyakrabban játékos formában, játékba építve végzik a gyermekek, az ilyen csapatban végzett foglalkozások egyik fő célja a szocializációs képességek fejlesztése is (pl :játékszabályok betartása, “várni tudás”  és vereség érzés megismerése ezáltal a kudarctűrő képesség kialakulása stb.), másik célja a játékba integrált  mozgásfejlesztés. A heti rendszerességgel végzett, játékos sportfoglalkozások és a szellemi foglalkozások megfelelő összhangja, aránya adják a gyermekek testi fejlődésének harmonikus egészét. Az óvodás kori korcsolya tanulás fontos eredménye lehet még, hogy olyan tevékenységekkel is megismerkedhessenek a gyerekek, amelyeket napjainkban télen és nyáron is különböző időjárási viszonyok között, szabad levegőn vagy zárt térben, természetes és mesterséges közegben is végezhetnek. A gyermekek szervezete alkalmazkodjon a környezethez, javuljon a tűrőképességük, ellenálló képességük. Az eddig felsoroltakon kívül a korcsolyatanulás közben fejlődik még: a cél és feladatismeretük, segítőkészségük, kitartásuk és egymás iránti megbecsülésük, valamint a jó teljesítmény elismerése.  Nagy előnye még ennek a sportnak, hogy családdal együtt is lehet végezni, így az egész család életre szóló közös élményeket szerezhet.

  Óvodánk az alábbiakat szeretné megvalósítani a gyermekek korcsolyatanulásán keresztül:

  • megalapozni a sport és a mozgás iránti szeretetet
  • a korcsolya alapjainak az elsajátítása
  • a mozgáskoordináció javítása
  • az egyensúlyérzék fejlesztése
  • a figyelem, az összpontosítás gyakorlása
  • a társak jó szándékú segítésének igénye
  • páros feladatok végzése
  • megismertetni a téli sportok szépségeit és az egészségmegőrzés téli formáit, ezáltal tegyenek szert olyan tudásra, amelyek fontosak az egészséges életmód szempontjából

  A korcsolyapályán kívül az oviban is érdekes témákat lehet megismerni pl: milyen fizikai tulajdonságai vannak a víznek, az évszakok közül a tél egyéni tulajdonságainak megbeszélése, egyéb csúszkáló eszközök bemutatása, kipróbálása, a jég vagy jeges felületek készítésének „fortélyai”Az óvodai torna során gyakoroljuk a korcsolyához szükséges bemelegítő és előkészítő mozgásformákat.

  A jégpálya fedett, a hőmérséklet kb. 5-8°C. Meleg, de kényelmes, szabad mozgáshoz megfelelő, sportolásra alkalmas ruházat javasolt. Nagyon fontos, hogy úgy válasszuk meg az öltözéket, hogy ruhadarabok semmiképpen ne akadályozzák a gyermekeket a feladatok önfeledt kivitelezésében.

   Ajánlott a vízhatlan nadrág, anorák. Farmer nem alkalmas (szűk és átázik) kesztyű nem csak a hideg ellen véd, de baleset megelőző szerepe is van, ezért használata kötelező. Azoknak a kisgyermekeknek, akik asztmások,  krupposok, illetve más, egyéb légzőszervi problémákkal küzdenek, kifejezetten ajánljuk ezt a sportot, mert az a levegő, ami  a pályán van, nagyon jó hatású az ilyen esetekben.

  A foglalkozás az intézményünkhöz közeli jégpalotában vehető igénybe csoportban fakultatív módon az óvoda nyitvatartási ideje alatt. Bérelt busszal illetve tömegközlekedéssel visszük a jelentkező gyerekeket (3 megálló villamossal) Az oktatás ára: alkalmanként 1500 Ft /gyermek.

  form-dori2


  Szeretnéd megtudni, hogy mi mindent tud óvodánk nyújtani gyermeked fejlődéséhez?
  Jelentkezz itt, kolléganőnk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot!

  Neved (kitöltése kötelező):

  E-mail címed (kitöltése kötelező):

  Telefonszámod:

 • Legutolsó híreink

 • Archívum

 • Elérhetőség

  Cím: H-1046 Budapest, Vécsey Károly utca 120.
  Telefon: Boncz Dorottya vezető: +36209177228
  E-mail: kiskavicsok@gmail.com
 • Kapcsolati űrlap