• Kiskavicsok magánóvoda és fejlesztő központ: 2010 szeptemberében megnyitottuk óvodánkat, ahová szeretettel várunk minden kisgyermeket 2,5 éves kortól | E-mail: kiskavicsok@gmail.com
 • Néptáncoktatás óvodásoknak

  néptáncoktatás óvodásoknakA néptáncoktatás óvodásoknak célja, hogy a magyar néptánc és népi kultúra iránti érdeklődést felkeltse a gyerekekben. A néptáncokon keresztül ismerkedjenek meg a hagyományainkkal is. Zenés, vidám, játékos néptáncoktatáson/foglalkozáson vesznek részt a magánóvodánkba járó gyerekek hetente egy alkalommal. A csoportos órán résztvevő ovisok mindig nagyon jól érzik magukat és felszabadultan, vidáman mozoghatnak, táncolhatnak társaikkal.

  De természetesen azon kívül, hogy a gyerekek nagyon szeretik és várják ezt a néptánc oktatási órát, sok más okból is érdemes őket az ilyen típusú tevékenységekbe bevonni:

  Néptáncoktatás óvodásoknak: A néptánc közben játékosan és szinte észrevétlenül fejleszteni lehet a gyermekeket több területen is: fizikai állóképesség, egyensúly és ritmusérzék, hallás, zenéhez való alkalmazkodás, térérzék, mozgásmemória, koncentráció, figyelem, társaikhoz való alkalmazkodás.

  A néptáncoktatás alkalmával persze nem csak táncolunk, vagy tánclépéseket gyakorlunk. Minden óra más-más népi körjátékkal kezdődik és az ezekhez kapcsolódó dalokat is megtanuljuk együtt. Sok időt fordítunk a ritmustapsolásra is. Különböző szerepjátékokat és népi játékokat is szoktunk tanulni, ezek kiválóan alkalmasak a közösségi érzés erősítésére és élményszerzésre is. A gyerekek nagyon kedvelik a fogócskázó vagy kapuzó és párválasztó játékokat. Minden foglalkozást egy altatóval fejezünk be. Az ovisok választanak maguknak egy-egy babát vagy plüss állatkát, kapnak hozzá kis párnát és takarót, és amíg a pedagógus énekli az altatódalt ők is elaltatják a „csemetéiket”.

  Nagy öröm nézni mennyire jól érzik magukat a gyermekek és milyen sok élménnyel és új ismerettel gazdagodva mennek haza erről az igazán színes foglalkozásról.

  form-dori2


  Szeretnéd megtudni, hogy mi mindent tud óvodánk nyújtani gyermeked fejlődéséhez?
  Jelentkezz itt, kolléganőnk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot!

  Neved (kitöltése kötelező):

  E-mail címed (kitöltése kötelező):

  Telefonszámod:

 • Legutolsó híreink

 • Archívum

 • Elérhetőség

  Cím: H-1046 Budapest, Vécsey Károly utca 120.
  Telefon: Boncz Dorottya vezető: +36209177228
  E-mail: kiskavicsok@gmail.com
 • Kapcsolati űrlap