Egyéb fejlesztő foglalkozások

Kézműves foglalkozások:

  • gyertyaöntés
  • festés
  • gyöngyfűzés
  • barkácsolás
  • kertészkedés:kiskertünkben a gyerekekkel paradicsomot és paprikát ültetünk,virágokat locsolunk
  • sütés: a kislányokkal és kisfiúkkal ismerkedünk a konyhával a fűszerekkel és havonta egyszer valami finomságot is készítünk

Logopédia:

20 éves tapasztalattal rendelkező, szakképzett logopédusunk heti több alkalommal fejleszti a gyerekek.

Talp- és hát masszírozás

Feri bácsi heti 1 alkalommal, a Varga módszer alapján masszírozza a gyerekeket.

Sakk

Mi nem sakkot tanítunk, hanem a sakkal tanítunk. A képességfejlesztő sakk a jövőre készíti fel a gyerekeket: általában fejleszti a gondolkodásukat, kreativitásukat, problémamegoldó és elemzőkészséget ad, fejleszti a stratégiai gondolkodást – csupa olyasmit, amire a mai világban óriási szükségük van.

Sóbarlang, sóhomokozó

Egy hely ahol a gyerekek játszva gyógyulhatnak, erősíthetik immunrendszerüket és fejleszthetik koncentrációs képességeiket. A sóhomokozó természetes,tiszta levegőt biztosít,melyet a gyerekek játék közben lélegeznek be.

Szövés

 A szövés megtanulását először nagy méretben papírszövéssel kezdjük. Itt több dologra kell egyszerre figyelni a gyerekeknek: magát a szövést elsajátítani, figyelni arra, hogy a következő sor ne ugyanoda kerüljön és a színek ritmikus váltogatása is fontos. Ezáltal fejlődik finom-motorikájuk , ügyesedik, erősödik a kéz izomzata, fejlődik a szem – kéz koordináció és nem utolsó sorban erősödik kitartásuk, alakul feladattudatuk. Amikor ez már jól megy, a gyerekek kartonpapírból szövőkeretet kapnak felvágunk többféle színű polár csíkot és elkezdtünk textilt szőni. Itt is különálló szálakkal dolgozunk, s begyakoroljuk a fonál váltást. Majd végül a szövőszékkel kezdődhet a varázslás, hogy fonálból szőnyeget szőjünk!

Zumba

A latin táncokkal ötvözött, gyermekzumbát , a gyerekek életkorának megfelelő kis koreográfiák úgy kerültek kialakításra, hogy biztosan elfárasztja az energiával teli óvodásokat.

Előnyei:

  • fejleszti a mozgáskoordinációt, egyensúlyérzéket;
  • javítja a koncentrációt, testtartást, anyagcserét;
  • növeli az önbizalmat…

A vidám zenékre végzett gyakorlatok sikerélményt, szórakozást jelentenek, miközben a lurkók új barátokra lelhetnek a jókedvű csapatban. A rendszeres mozgás nagyon fontos egy erős, felnőtt szervezet megalapozásában!

Gyermekjóga

Célja, hogy játékos formában adja át a óvodásoknak a jóga áldásos hatásait. Az órákon mesés történetekre fűzve megismerkednek a jóga pozíciókkal, a légzésszabályozással, aminek köszönhetően javul a testtartásuk, biztosan  jobban fognak tudni koncentrálni.  A gyermekjóga segít felkészülni az iskolára, a gyermek nyitottabb lesz társai és önmaga felé. A jóga segít a gyermekeknek az iskolakezdés okozta krízist megelőzni.

form-dori2


Szeretnéd megtudni, hogy mi mindent tud óvodánk nyújtani gyermeked fejlődéséhez?
Jelentkezz itt, kolléganőnk hamarosan felveszi Veled a kapcsolatot!

Neved (kitöltése kötelező):

E-mail címed (kitöltése kötelező):

Telefonszámod: